Картини з Сімферопольского музею не були оголошені в міжнародний розшук - Інтерпол

Картини з Сімферопольского музею не були оголошені в міжнародний розшук - Інтерпол
Айвазовський І. К., Місячна ніч 1862

ГПУ лише надіслало нам запит про оголошення в розшук - Неволя

Картини з Музейного фонду України митців XVIII-XIX століття, які в березні 2014 року передали в Сімферопольський художній музей, не перебувають у міжнародному розшуку Інтерполу. Про це повідомив начальник департаменту Інтерполу і Європолу НПУ Василь Неволя, передає сайт «Крим.Реалії».

«ГПУ тільки надіслало нам через відповідний підрозділ Національної поліції запит про оголошення в розшук. А питання про його оголошення зараз вирішується на рівні Києва. Ми не вирішуємо, що робити. Ми дивимося, наскільки це звернення до нас відповідає стандартам і умовам для того, щоб якийсь об’єкт мистецтва оголошувався в розшук», – розповів Неволя.

При цьому він не зміг відповісти на запитання, коли відомство визначиться: оголошувати картини з Сімферопольського музею в розшук чи ні.

Нагадаємо, 17 серпня в ГПУ повідомили, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук 52 картини Музейного фонду України, які в 2014 році незаконно передали в Сімферопольський художній музей. 

Мова йде про картини художників XVIII-XIX століття, серед них такі експонати світового значення: «Лунная ночь» Івана Айвазовського, «Дорога в лесу» Івана Шишкіна, «Болото» Ісаака Левітана та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: