Катастрофа MH-17: В ГПУ розповіли, коли Росія постане перед трибуналом

Катастрофа MH-17: В ГПУ розповіли, коли Росія постане перед трибуналом

Російська Федерація може постати перед міжнародним трибуналом за звинуваченням у катастрофі MH-17

Російська Федерація може постати перед міжнародним трибуналом за звинуваченням у катастрофі MH-17, коли буде встановлено усіх підозрюваних.

Про це повідомив перший заступник голови ГПУ Дмитро Сторожук в ефірі Еспресо.TV.

«Всі хочуть, щоб це був міжнародний трибунал під егідою ООН, але ми розуміємо, що там є право вето Росії. Є багато юридичних способів досягнути консенсусу, але підслідність буде вирішуватися, коли буде встановлено підозрюваних, їхня національність, громадянство. Тільки тоді можна буде визначити місце, де відбуватиметься суд», - зазначив Сторожук.

Як повідомляв «Главком», Австралія назве винних у трагедії МН17 наприкінці року.

Нагадаємо, 30 вересня МЗС Нідерландів викликало російського посла для роз'яснень у зв'язку критичними заявами щодо розслідування авіакатастрофи «Боїнга» Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: