Катастрофа MH17: У слідчих є записи, що допоможуть визначити, хто наказав збити «Боїнг» - Bellingcat

Катастрофа MH17: У слідчих є записи, що допоможуть визначити, хто наказав збити «Боїнг» - Bellingcat
Катастрофа МН17

Конкретного імені людини, яка віддала наказ, поки що немає

У слідчої групи є багато записів, з яких може стати відоме ім'я головного винуватця катастрофи MH17. Про це в інтерв'ю DW розповів засновник Bellingcat Еліот Хіггінс.

«За відправку військової техніки в Україну відповідальне командування російських збройних сил. Складно назвати конкретне ім'я людини, який віддав наказ. Але спільна слідча група має великий масив записів, з них, можливо, стане зрозуміло, хто зробив запит на пускову установку, куди направили і хто дав цьому статися», - Еліот Хіггінс.

Нагадаємо, 30 вересня МЗС Нідерландів викликало російського посла для роз'яснень у зв'язку критичними заявами щодо розслідування авіакатастрофи «Боїнга» Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».

В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Тим часом уряд Нідерландів розглядає два варіанти притягнення до відповідальності винних у знищенні рейсу MH17 над Донбасом в липні 2014 року.

Як повідомлялось, президент України Петро Порошенко підписав прийнятий Верховною Радою Закон про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року (№1688-VIII). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: