Керівництво Іспанії погрожує ліквідувати автономію Каталонії

Керівництво Іспанії погрожує ліквідувати автономію Каталонії

Іспанський уряд дав Пучдемону час до ранку понеділка пояснити, чи він насправді оголосив чи не оголосив незалежність

Міністр внутрішніх справ Іспанії закликав лідера Каталонії поважати іспанську Конституцію та відмовитися від наполягань щодо незалежності північно-східної автономії.

Про це повідомляє The Associated Press.

Хуан Ігнасіо Зойдо заявив, що ще «не надто пізно, щоб виправити ситуацію», та закликав главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона »не захоплюватися радикальною меншиною, яка для нього є партнером в уряді та яка підштовхнула Каталонію до краю прірви».

Як відомо, іспанський уряд дав Пучдемону час до ранку понеділка пояснити, чи він насправді оголосив чи не оголосив незалежність.

Якщо він відповість ствердно, то Мадрид дає йому час до четверга, щоб відмовитися від своєї позиції, в іншому випадку автономія Каталонії може бути тимчасово зупинена.

11 жовтня іспанський прем'єр Маріано Рахой закликав каталонську регіональну адміністрацію офіційно пояснити, проголосила вона незалежність чи ні, перш ніж Мадрид реалізує статті 155 іспанської Конституції. Ця стаття дозволяє позбавити влади будь-який регіональне уряд, якщо він нехтує дотриманням основного закону країни.

Неоднозначна ситуація викликана тим, що 10 жовтня депутати каталонського парламенту прийняли документ про незалежність республіки, який підписав Карлес Пучдемон. При цьому в регіональному уряді Каталонії пояснили, що мова йде про «символічне» проголошення незалежності, а документ є декларацією про наміри.

Читайте також статтю: Доброчесні сепаратисти із сумними обличчями. То чи стала Каталонія незалежною?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: