Керівник Фонду держмайна заявив про можливу реприватизацію стратегічних підприємств

Керівник Фонду держмайна заявив про можливу реприватизацію стратегічних підприємств

Фонд держмайна до кінця року перевірить 10-15 великих приватизованих раніше підприємств

В.о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров не виключає можливості вилучення та повторного продажу важливих промислових об'єктів

Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV.

«Якщо ми говоримо про те, що є низка об'єктів, які Фонд держмайна продав, й ці об'єкти, окрім грошей, несли у собі список тих зобов'язань, котрі має виконати власник, але він їх не виконує, безумовно це є суттєвими умовами порушення договору купівлі-продажу. Й за цим Фонд держмайна слідкує», - заявив Трубаров.

Рішення про реприватизацію певного об'єкту може прийматися на основі перевірки, які проводить Фонд.

«Є процедури, пов'язані з перевірочною діяльністю. Є графіки перевірки, протягом року відповідні служби займаються цими речами», - пояснив він.

До кінця року, за словами Трубарова, буде перевірено 10-15 великих приватизованих раніше підприємств.

«Підприємства перевіряються за договорами купівлі-продажу як на рівні центрального апарату Фонду, так і на рівні наших регіональних відділень. У нас немає такого, що ми щось перевіряємо, а щось не перевіряємо», - зазначив він.

Як наголосив Трубаров, у випадку порушення власниками приватизованих підприємств умов їх придбання Фонд звертатиметься до правоохоронних органів.

Разом з тим, посадовець наголосив, що особисто не є прихильником реприватизації й виступає категорично проти політично вмотивованого повторного продажу приватизованого майна.

«Я проти реприватизації в якій би формі вона не йшла - особливо, якщо ми говоримо про перерозподіл власності, - додав Трубаров. - Я не політик, а абсолютний практик».

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна України очікує на передачу 893 підприємств, визначених Міністерством економічного розвитку і торгівлі для початку процедури приватизації, балансова вартість активів яких понад 189 млрд гривень. 

Читайте також матеріла «Главкома» Бджоляр, козак та кадр Кучми-Януковича. Маловідоме минуле нового глави Фонду держмайна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: