Холодницький вважає, що Онищенко втік до Москви

Холодницький вважає, що Онищенко втік до Москви

Онищенко не дотримав своєї обіцянки не ухилятися від слідства і залишив країну.

Народний депутат України Олександр Онищенко, на притягнення до відповідальності, затримання та арешт якого Верховна Рада дала згоду, найімовірніше перебуває в Москві, його адвокат після проведення у нього обшуку антикорупційними органами також залишив країну. Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю «5 каналу».
Холодницький розповів, що вважає безперспективним можливе оскарження адвокатами Онищенка дій зі зняття депутатської недоторканності, оскільки процедура була проведена в суворій відповідності із законодавством.
Керівник САП із жалем зазначив, що Онищенко не дотримав своєї обіцянки не ухилятися від слідства і залишив країну.
Відповідаючи на запитання про те, де народний депутат перебуває на сьогодні, Холодницький сказав: «Учора з'явилися фотографії, на яких він дивиться футбол у Москві... Потім він у соцмережах сказав, що це стара фотографія, і це не Москва, а Відень. Але за тими даними, які у нас були, він 2 липня покинув територію України літаком Київ-Мінськ. Даруйте, я не знаю, які авіалінії літають до Відня через Мінськ... Ті, хто хочуть потрапити до Росії, якраз літають через Мінськ».
Нагадуємо, що НАБУ та САП викрили організоване злочинне угруповання, що завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування». Відповідно до доказів, отриманих під час досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є Онищенко, якого Верховна Рада України 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Відомо, що екс-депутат перебуває за межами України, його місцезнаходження встановлюється.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: