Керівник Сбербанку таки визнав, що Крим – не Росія? (відео)

Керівник Сбербанку таки визнав, що Крим – не Росія? (відео)
Герман Греф

Герман Греф заявив, що тему початку роботи Сбербанку в окупованому Криму піднімають «спекулянти»

Голова правління Сбербанку РФ Герман Греф заявив, що його установа не може працювати в окупованому Росією Криму через санкції Заходу. Про це він сказав, виступаючи на Всесвітньому фестивалі молоді і студентів у Сочі.

За його словами, Cбербанк у разі початку роботи в окупованому Криму підпаде під санкції і наразить всю фінансову систему РФ на небезпеку. Греф підкреслив, що цю тему піднімають «спекулянти».

«Можете собі уявити, що таке ціна питання (початку роботи в окупованому Криму – ред.) для Ощадбанку? ... Це питання всієї фінансової системи країни і конкурентоспроможності країни в цілому. Тому спекулянти, які весь час цю тему піднімають, це люди, які абсолютно не розуміють, що лежить на кону. Немає такої схеми, яка б дозволила нам працювати (в окупованому Криму – ред.), не потрапивши під весь пул санкцій. Такої схеми мені невідомо. У нас м'яко кажучи непогана служба правова, непогана служба комплаєнс, там працюють далеко не дурні люди. Таких схем немає. Якби такі схеми були, ми б обов'язково були там», - сказав він.

Греф додав, що санкції для Сбербанку означатимуть виключення із міжнародного потоку капіталів.

«І у виборі на шальках терезів: отримати весь набір санкцій і приректи країну або вийти з Криму. В Криму є можливість надавати фінансові послуги і там цілий ряд невеликих банків їх надає, для яких немає такої великої небезпеки, як у нас, бути виключеними з міжнародного потоку капіталів», - заявив він.

Нагадаємо, російський Сбербанк має намір закрити бізнес у кількох європейських країнах – таке рішення прийнято через запроваджені проти Росії санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: