Керівник Суспільного назвав мінімальну зарплату, яку будуть отримувати журналісти

Керівник Суспільного назвав мінімальну зарплату, яку будуть отримувати журналісти
Голова правління «Національної суспільної телерадіокомпанії України» Зураб Аласанія

Аласанія розповів, скільки він отримуватиме на посаді голови правління «Національної суспільної телерадіокомпанії України»

Зураб Аласанія, голова правління «Національної суспільної телерадіокомпанії України» в інтерв’ю «Главкому» розповів, скільки буде отримувати журналіст на Суспільному каналі.

«Початково ми вже поставили рівень: 6600 гривень. Це база. До того у нас було 1773 грн. А тепер 6600 – з цього можна починати. Якщо ви киянин, то скажете, що це замало, я згоден. Але для співробітників у регіонах це вже цифра», - зазначив Аласанія.

Він додав, що навіть, якщо журналіст в комерційному медіа отримає вдвічі більше, їм доводиться миритися із певною цензурою.

«Ви ж знаєте: зараз в країні нема невеликих компаній, які не залежать від власників. А вони рано чи пізно приходять і кажуть: те не роби і те не роби. Я знаю дуже багатьох кайфових людей, які згодні втратити в зарплатні, аби працювати чесно. Наступного року, я вам кажу, буде кадровий обвал. Будуть приходити люди, які зрозуміють: опа! Ця компанія ожила, там є більш-менш пристойні гроші. І там є свобода», - зауважив голова правління «Національної суспільної телерадіокомпанії України».

Він також розповів, що його зарплатня виписана в угоді «до копійки».

«76 тисяч 800 гривень. Вони (Наглядова рада, - «Главком») починали обговорення із 115 тисяч, але спустилися до 76 тисяч. Усе полягає в тому, що з ця зарплата - орієнтир для нижчих рівнів менеджменту», - пояснив Аласанія.

Він розповів, що бонуси в роботі для нього не передбачені: «Вони там заохочувальні бонуси передбачають, але не описують точно, за що і як. Все постійно вирішує Наглядова рада. Але, наприклад, як голова правління, я можу розпоряджатися 5% загальних коштів компанії. Це крута цифра. Але в принципі, в західних компаніях ця цифра доходить до 10%».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: