Керівника департаменту Мінекономіки України обікрали в Брюсселі

Керівника департаменту Мінекономіки України обікрали в Брюсселі
Керівник департаменту Мінекономіки України Олена Трегуб

Злодії вкрали ноутбук із матеріалами для виступу в Єврокомісії та іншою важливою інформацією Мінекономіки

У Брюсселі обікрали керівника департаменту Мінекономіки України Олену Трегуб, яка приїхала виступити на щорічних зборах програм прикордонного свіробітництва в Єврокомісії.

Про свою невдалу поїздку чиновниця розповіла в блозі на «Українській правді».

«Повернулась в Україну фактично бомжем – гроші, телефон, комп'ютер, кредитні картки були викрадені на автобусі із аеропорту Брюселя. Зловмисники також познімали заощадження із моєї дебіт карти Приватбанку без пін-коду, наприклад, катаючись на таксі з інтервалом у 10 хвилин між поїздками на суми, які не викликали у Приватбанку ніяких підозр, - від 300 до 500 євро», - бідкається вона.

Трегуб скаржиться, що дипломати в Брюсселі проігнорували її приїзд, не знайшли часу й можливості зустріти в аеропорту, а тому їй довелося добиратися до будівлі Єврокомісії автобусом. Саме в транспорті жінку й обікрали.

«Я була психологічно не готова до такого розвитку подій, оскільки не була налаштована ходити по автобусах у цій робочій поїздці», - пише вона.

На цьому поневіряння Трегуб у Брюсселі не закінчилися. Вона пішла до поліції і попросила допомоги в представників МЗС України.

«Я сподівалась, що наші дипломати приїдуть і пояснять поліції, що я – не турист, а державний чиновник, що я – в державному відрядженні, з компютером – повним важливої інформації, і що від імені держави Україна вони просять поставитись серйoзно до розлідування злочину. Проте по тому, що наші дипломати приїхали за мною лише після п'яти годин очікування і кількох телефонних дзвінків, поліцейські зробили висновок, що я не те, що не державний представник чи турист, а нікому непотрібний бомж, на якого дійсно не варто звертати увагу», - обурюється Трегуб.

За її словами, з боку українських дипломатів не було жодної спроби пояснити поліції, що варто серйозніше поставитись до ситу

«Всього я пробула у аеропорту від 1-ї години дня до 7-ї години вечора. Тобто у наших дипломатів зайняло 6 годин, щоб визначитись, хто мене зустрічає і таки приїхати по мене. Причому вони дали мені зрозуміти, що роблять мені послугу», - розповіла чиновниця.

Трегуб вважає, що цей випадок під час брюсельського відрядження ставить під питання, чи продовжить вона роботу в Мінекономіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: