Керівника держкомпанії «Хліб України» затримали на хабарі

Керівника держкомпанії «Хліб України» затримали на хабарі

Затримання голови правління ДАК «Хліб України» Мирона Скординського

Голова правління «Хліб України» Мирон Скординський вимагав і отримав через посередника від керівництва ПСП «Йосипівське» неправомірну вигоду

Сьогодні, 12 вересня, правоохоронці затримали голову правління ДАК «Хліб України» та посередника під час одержання хабара в сумі 7 тисяч доларів США. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Управлінням з розслідування особливо важливих справ ГСУ спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ та Управління «К» затримано голову правління ДАК «Хліб України» та посередника безпосередньо під час одержання хабара в сумі 7 тис. дол. від заступника директора приватного сільськогосподарського підприємства «Йосипівське», - написала вона.

За даними ГПУ, голова правління «Хліб України» вимагав і отримав через посередника від керівництва ПСП «Йосипівське» неправомірну вигоду за погодження укладання договору оренди майнового комплексу Дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії «Хліб України» «Потаське хлібоприймальне підприємство».

Вказаних осіб затримано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи службової особи, а також проводяться інші першочергові слідчі (розшукові) дії.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Додамо, що керівником ДАК «Хліб України» є Мирон Скординський. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: