Керівники НАБУ працюють на дострокові вибори – Мартиненко

Керівники НАБУ працюють на дострокові вибори – Мартиненко
Микола Мартиненко
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

За словами екс-нардепа, керівництво НАБУ дискредитувало тему боротьби з корупцією, показало неефективність і повністю завалило свою роботу

Керівники НАБУ Артем Ситник і Гізо Углава працюють на дострокові вибори парламенту для свого боса – Саакашвілі. Про це заявив у коментарі журналістам екс-депутат Микола Мартиненко, повідомляє його прес-служба.

«Вони фабрикують політичні справи щодо мене. Хотіли запустити розвал коаліції та перевибори парламенту. А потім вони підуть до Верховної Ради за списком партії Саакашвілі. Де-факто НАБУ керує грузинська група через першого заступника директора НАБУ Углаву, Ситник там – «весільний генерал». Крім того, вони хочуть мені помститится після моїх різких заяв про їхні зловживання – тому там є і особистісний фактор», – наголосив екс-депутат.

«Керівники НАБУ завдають багатомільярдної шкоди державі, вони зупиняють цілі сектори економіки. НАБУ повернуло до бюджету в п'ять разів менше, ніж на них витратила держава. Навпаки, НАБУ позбавляє бюджет мільярдів доларів – тим, що блокує цілі галузі української економіки, дає некомпетентну оцінку міфічним збиткам та зриває приватизацію стратегічних підприємств. Як це було з Одеським припортовим заводом, де збитки лише від зриву приватизації перевищили 13 млрд грн. Коли починаються гучні скандали та «маски-шоу» навколо флагманів своїх галузей, вони «лягають», – сказав Микола Мартиненко.

За його словами, керівництво НАБУ дискредитувало тему боротьби з корупцією, показало неефективність і повністю завалило свою роботу. «Згідно з останньою соціологією, баланс недовіри до НАБУ вже сягнув 44%. Це, наприклад, удвічі більше за СБУ», – зазначив Мартиненко.

Прагнення НАБУ та САП арештувати своє майно Мартиненко назвав «кроком відчаю з боку НАБУ та САП». «Мене обмежили в пересуваннях, хоча я нікуди не втікав. Я добровільно відмовився від депутатського мандату для чесного розслідування, а отримав політичне переслідування. Як арешт майна допоможе розгляду справи, у якій немає жодних фактів щодо мене? Коли немає доказів, починається дрібна помста і гра на публіку. Не здивуюсь, якщо це підказав їхній друг Саакашвілі. НАБУ та САП скоро хапатимуть людей на вулиці лише на тій підставі, що я з кимось привітався за руку», – наголосив колишній депутат.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва переніс скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на ухвалу Солом’янського районного суду Києва, який відмовив САП у застосуванні до колишнього народного депутата Миколи Мартиненка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 300 млн грн застави, на 10 годину 12 травня.

22 квітня Солом'янський районний суд Києва відмовився арештовувати Мартиненка. Натомість йому було обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Читайте також: «Ювілей героя і патріота». Два судних дні з Миколою Мартиненком

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: