Кібератака на британський парламент привела до злому 90 акаунтів

Кібератака на британський парламент привела до злому 90 акаунтів

Обидві палати Парламенту в понеділок знову приступлять до роботи.

До 90 акаунтів електронної пошти депутатів або службовців британського Парламенту були зламані під час кібератаки на британський парламент, досконалої в минулу п’ятницю.

Як сказав прес-секретар Парламенту, постраждали менше 1% з 9000 користувачів парламентського сервера.

Через цю хакерську атаку в якості запобіжного заходу членам Палати громад, перів Палати лордів і співробітникам Парламенту відключили віддалений доступ до робочої електронної пошти.

Прес-секретар також зазначив, що атака стала можлива через занадто прості паролі, які не відповідали рекомендаціям парламентської комп’ютерної служби.

Зараз проводиться розслідування з метою встановити, чи потрапила якась інформація в руки хакерів.

Обидві палати Парламенту в понеділок знову приступлять до роботи.

Цей інцидент стався через місяць після того, як 48 підрозділів Національної служби охорони здоров’я Британії зазнали кібератаки. 

Нагадаємо, комп'ютерні системи парламенту Великобританії 23 червня зазнали кібератаки.

Як повідомляв «Главком», перед виборами до Бундестагу, що пройдуть у вересні, Німеччина на законодавчому рівні хоче убезпечити себе від потенційних кібератак з Росії

Нагадаємо, колишній аналітик ЦРУ Нейди Бакоса попередила, що підхід адміністрації Трампа до російського втручання у вибори 2016 року можна порівняти з тим, як адміністрація Буша поставилася до попереджень про «Aль-Каїду» перед 11 вересня 2001 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: