Кібератака на мережі органів української влади зупинена

Кібератака на мережі органів української влади зупинена
Фахівці з кібербезпеки працюють над відновленням втрачених даних

Всі стратегічні підприємства працюють в штатному режимі

Хакерська на корпоративні мережі і мережі органів української влади, яка сталася у вівторок, 27 червня, зупинена, ситуація знаходиться під повним контролем фахівців з кібербезпеки.

Про це повідомили в Кабінеті міністрів України.

«Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства по забезпеченню безпеки держави, працюють в штатному режимі», - повідомляє в середу прес-служба українського уряду.

Як поінформували в Камбін, зараз фахівці з кібербезпеки працюють над відновленням втрачених даних.

У вівторок, 27 червня, через кібернапади фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України звернулися до всіх суб'єктів критичної інфраструктури і особливо в установи державного сектора, з вимогою забезпечити кіберзахист ІТ-систем і поширили рекомендації протидії атакам.

Як повідомлялося, у вівторок. 27 червня, в Національну поліцію України надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Нагадаємо, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, Нова пошта, Аеропорт Бориспіль, WOG, KLO, мережа гіпермаркетів Епіцентр, Чорнобильська АЕС, 24 канал.

Хакерська атака на Україну здійснювалася через програму M.E.doc, заявили у кіберполіції. Водночас, розробник M.E.Doc заперечує причетність до розповсюдження вірусу-здирника.

За фактом масових кібератак відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: