Кібератаку на Катар організували Об'єднані Арабські Емірати – ЗМІ

Кібератаку на Катар організували Об'єднані Арабські Емірати – ЗМІ
В Об'єднаних Арабських Еміратах відкидають усі звинувачення

Джерела The Washington Post відзначають, що залишається невідомим, чи була хакерська атака виконана самими ОАЕ, чи для цього були залучені треті особи

Хакерську атаку на державне інформаційне агентство Катару (Qatar News Agency), яка відбулася 24 травня і спровокувала дипломатичний скандал в регіоні, організували Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з висновками американської розвідки.

За інформацією джерел ЗМІ, аналіз інформації, яку зібрали спецслужби США, показав, що 23 травня високопоставлені члени уряду ОАЕ «обговорювали план і його реалізацію».

Джерела видання відзначають, що залишається невідомим, чи була хакерська атака виконана самими ОАЕ, чи для цього були залучені треті особи. У заяві посла Еміратів у Вашингтоні, яке наводить WP, йдеться, що Абу-Дабі не має ніякого відношення до хакерської атаки на державне ЗМІ Катару.

«ОАЕ ніяк не причетні до хакерської атаки, описаній в цій статті», - цитує видання заяву посла.

Нагадаємо, 10 країн, серед яких найближчі сусіди Катару - Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати, розірвали дипломатичні відносини з Катаром.

Сенегал заявив про відкликання свого посла з Катару і солідарність із Саудівською Аравією в кризі.

Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ і Саудівській Аравії.

Причиною таких заходів зокрема стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, у тому числі «Аль-Каїди» і «Ісламської держави». Катар  всі звинувачення заперечує.

Арабські країни висунули 13 вимог до Катару які, у разі їх виконання, покладуть край конфлікту в Перській затоці. Для їх виконання Катару  дали10 днів.

Декілька днів тому міністр закордонних справ Катару Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані заявив, що готовий до переговорів щодо вимог арабських країн, якщо «вони будуть раціональними і підкріплені доказами».

Єгипет, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн звинуватили Катар у зриві посередницьких зусиль по врегулюванню кризи дипломатичних відносин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: