Кіберполіція викрила чоловіка, який розповсюджував дитячу порнографію

Кіберполіція викрила чоловіка, який розповсюджував дитячу порнографію

Документування злочинної діяльності чоловіка тривало близько року

Працівники відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікації Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з прокуратурою №1 міста Києва, викрили 30-річного киянина у розповсюдженні дитячої порнографії.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Згідно з повідомленням, чоловік, маючи навички роботи в мережі Інтернет та знаючи методи конспірації, розповсюджував через мережу Інтернет порнографічні відеоролики із зображенням дітей різного віку. Для цього зловмисник використовував свій особистий комп’ютер, а протиправний контент зберігав на жорстких та лазерних дисках.

«Документування злочинної діяльності чоловіка тривало близько року. Отримавши інформацію про це, поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у помешканні зловмисника виявлено комп’ютер, який використовувався для розповсюдження забороненого контенту, а також велику кількість жорстких дисків та інших носіїв інформації, на яких зберігалися відеофайли порнографічного вмісту.

Наразі техніку та диски вилучено та направлено до експертного центру для проведення всіх необхідних експертиз.


За результатами експертизи буде вирішено питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Згідно з санкцією статті чоловікові загрожуе до 10 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: