Київ направив у РФ українських медиків для обстеження ув’язненого Гриба

Київ направив у РФ українських медиків для обстеження ув’язненого Гриба
Викрадений в Білорусі і незаконно ув'язнений в Росії 19-річний Павло Гриб

МЗС сподівається, що російська сторона виконає рішення ЄСПЛ та надасть відповідний дозвіл на відвідання Гриба українськими фахівцями

Сьогодні, 11 жовтня, Київ відрядив українських лікарів до незаконно утримуваного в Росії громадянина України Павла Гриба. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«З огляду на незадовільний стан здоров’я громадянина України П.І.Гриба, який незаконно утримується в СІЗО м. Краснодар, Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону неодноразово зверталося до російської сторони з клопотанням про надання дозволу на обстеження українськими лікарями. На жаль, відповіді від російської сторони отримано не було», - йдеться в коментарі МЗС.

У  зв’язку із листом Європейського суду з прав людини до адвоката затриманого, в якому міститься прохання надати зазначеній інституції висновки українських лікарів щодо стану здоров’я Гриба, Генконсульством направлено до російської сторони чергові звернення з вимогою щодо допуску визначених Міністерством охорони здоров’я українських медиків у період з 12 по 15 жовтня 2017 р.

«Враховуючи позицію Європейського суду з прав людини, Київ не очікуючи рішення російської сторони про допуск українських лікарів до затриманого П.І.Гриба, керуючись відповідним рішенням ЄСПЛ, відрядив сьогодні українських медиків до Російської Федерації», - повідомляє МЗС.

У відомстві сподіваються, що російська сторона виконає рішення ЄСПЛ та надасть відповідний дозвіл на відвідання Гриба українськими фахівцями.

Справа перебуває на особливому контролі в МЗС, Посольстві України в Росії, а також в Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону. Зазначені установи продовжують вживати активних заходів з метою захисту прав Гриба, підкреслюють у МЗС.

Як повідомлялося, російська сторона відмовила у задоволенні заяви 19-річного українця Павла Гриба про допуск до нього українських лікарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: