Київська облрада ухвалила звернення щодо процедури імпічменту

Київська облрада ухвалила звернення щодо процедури імпічменту
Будівля Київської облради

Депутати Київоблради звертаються до громадян країни за підтримкою імпічменту президента України

Сьогодні на сесії Київської обласної ради депутати проголосували звернення до Верховної Ради з вимогою врегулювати процедуру імпічменту.

«Звернення про зняття з посади президента України в порядку імпічменту» ініціювала фракція «Батьківщина», його підтримали 57 із 84 депутатів, повідомляє 24 канал.

Текст звернення опубліковано на офіційному сайті Київоблради. Депутати заявили, що імпічмент - це єдиний спосіб притягнення президента до конституційної відповідальності, коли його дії в сфері економіки і у військовій сфері містять ознаки злочинів проти суверенітету країни, проти власного народу, цивільних прав, національної безпеки, правосуддя, проти миру і, нарешті, ознаки військових злочинів. Депутати у своєму зверненні підкреслили, що цим діянням глави держави необхідно дати правову оцінку.

У тексті звернення наголошується: «Показник довіри до влади стрімко наближається до нуля і на це є об'єктивні причини. З 2014-го по 2017-й роки Україна посіла перше місце в світі за рівнем корупції, темпами інфляції, за кількістю арештів і викрадень працівників ЗМІ, і за кількістю офіційних мільйонерів серед держчиновників, депутатів, суддів і антикорупціонерів. Україна увійшла в десятку найнебезпечніших країн світу за рівнем насильства і злочинності. Згідно з даними Європейського суду з прав людини на 1 січня 2017 року в ЄСПЛ очікують розгляду більш 18 000 позовів проти України (це трохи менше чверті від загального числа позовів). За останній рік цей показник збільшився більше ніж на 4 000 справ. Це свідчить про те, що такого рівня порушення громадянських прав, як зараз, Україна не допускала ще ніколи».

Депутати підкреслили, що в країні триває кровопролитна війна, яка тільки за офіційними даними вже забрала життя понад 10 000 чоловік. «Населення України старіє, хворіє, вимирає або їде з України. Божевільне необґрунтоване зростання тарифів на ЖКГ забирає у людей останню копійку. Розгул злочинності, торгівлі людьми і зброєю стали нашими новими реаліями. І найстрашніше - прикриваючись вимогами Міжнародного валютного фонду, влада хоче відібрати у людей єдине, що залишилося - українську землю і пустити їх по світу жебраками», - йдеться у зверненні.

Для усунення чинного президента з поста в порядку імпічменту депутати пропонують невідкладно ухвалити новий законопроект про тимчасові слідчі комісії і зміни в Регламент Ради. Депутати Київоблради звертаються до громадян країни за підтримкою імпічменту президента України.

Ініціатива про імпічмент Порошенка вже знайшла відгук у Верховній Раді - заклик Київоблради підтримала фракція «Батьківщина».

5_10

6_127_138_10

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: