Київська суддя дістала в подарунок VIP-апартаменти на мільйон доларів

Київська суддя дістала в подарунок VIP-апартаменти на мільйон доларів

У декларації за 2015-й рік суддя Шелест зазначила 2 мільйони 800 тисяч гривень «подарунків, призів, виграшів» при 236 тис. грн річної зарплати

У січні 2015 року суддя Київського адміністративного апеляційного суду Світлана Шелест стала власницею трикімнатної квартири в центрі столиці. Елітну нерухомість в «Липській вежі», ринкова вартість якої від 20 до 50 мільйонів гривень, згідно з витягом з реєстру нерухомості, їй подарували. Про це йдеться в сюжеті для програми «Наші гроші. Досудилися», пише Bihus.info.

21_04

Клубний будинок класу де-люкс «Липська вежа», в якому отримала мільйонний подарунок суддя Шелест, розташований в урядовому кварталі, на вул. Інститутська, 18а, в кількох хвилинах від Верховної Ради, Кабміну та Нацбанку. Разом з квартирою площею 148 кв. м судді подарували паркомісце на 13 м2, вочевидь, для «Лексуса», на якому Шелест їздить.

У декларації за 2015-й рік Шелест зазначила 2 мільйони 800 тисяч гривень «подарунків, призів, виграшів» при 236 тис. грн річної зарплати. За словами старшого аналітика Transperancy International Дмитра Якимчука, цифра з графи «подарунки» може бути відображенням вартості квартири, вказаної в договорі дарування, яка часто не збігається з ринковою вартістю.

22_03

На корупційні ризики в майновому стані судді Шелест звернуло увагу Національне антикорупційне бюро під час підготовки аналітичних довідок щодо суддів, які проходили переатестацію Вищою кваліфкомісією.

Попри це, у травні цього року Шелест пройшла кваліфікаційне оцінювання у ВККС, закріпивши за собою право на посаду. Суддя надала ВККС письмові пояснення з питань, зазначених у довідці НАБУ, однак на співбесіді їх не обговорювали. Натомість суддю запитали, чи не відчувала вона приниження, коли письмово обґрунтовувала походження свого майна. 

23_02

На запит журналістів «Наші гроші. Досудилися» у ВККС відповіли, що Світлана Шелест обґрунтувала законне походження нерухомості, але як саме, - не уточнили.

Сама суддя Шелест відмовилася коментувати журналістам, хто і за що дарує їй апартаменти, зазначивши в коридорі суду, що вона працює.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: