Кількість бомб, скинутих США в Афганістані за вересень, найбільша із 2010 року

Кількість бомб, скинутих США в Афганістані за вересень, найбільша із 2010 року

Даний крок є частиною нової стратегії Вашингтону щодо цієї країни

За кількістю скинутих бомб в Афганістані протягом вересня 2017 року США вийшли на рівень, який було досягнуто у 2010 році під час тодішньої операції щодо збільшення військової присутності в цій країні Південної Азії.

Протягом минулого місяця була скинута 751 бомба, або майже на 50% більше, ніж у серпні 2017 року. Дана статистика не включає удари, які армійська авіація США в Афганістані наносить за допомогою гелікоптерів, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

У щомісячній доповіді Військово-повітряних сил США відзначається: «Збільшення кількості нанесення бомбових ударів можна пояснити новою стратегією активної протидії екстремістам, що загрожують стабільності і безпеці народу Афганістану».

Нова стратегія адміністрації Дональда Трампа щодо цієї країни, яка була презентована наприкінці серпня 2017 року, передбачає зменшення обмежень щодо нанесення авіаударів і розширення переліку груп, по яких можна ці удари наносити.

Додатково у Афганістан було переведено 6 винищувачів-бомбардувальників F-16 (авіабаза Баграм), а також В-52, які знаходяться на базах в Перській затоці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: