Кількість виданих за день біометричних паспортів від запровадження безвізу подвоїлась

За день процедуру оформлення біометричного паспорту проходять близько 20 тисяч людей
Кількість виданих за день біометричних паспортів від запровадження безвізу подвоїлась
Кордон з європейськими країнами перетнули понад півмільйона громадян України

Кількість громадян, які вже отримали біометричні паспорти, доходить до 4 млн. Таку думку в розмові з «Главкомом» висловив речник сервісного центру «Документ» Володимир Поліщук.

«Як заявляли в Державній міграційній службі, станом на день, коли почався безвіз, приблизно 3,5 мільйона  громадян вже отримали біометричний закордонний паспорт. Якщо враховувати, що відтоді за день через процедуру оформлення біометричного паспорту проходять 19-20 тисяч, то загальна цифра вже доходить до 4 мільйонів», - сказав він.

Оформити закордонні біометричні паспорти зараз можна, звернувшись до міграційної служби, центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс», ДП «документ» та центри з надання адміністративних послуг при райдержадміністраціях.

«Наші центри (ДП «Документ». - «Главком»), а їх 25, можуть в день обслужити близько п’яти тисяч громадян, - розповів Поліщук. - Активність людей із введеням безвізу, звісно, зросла. Якщо раніше за день київський центр оформляв приблизно 250 людей, то зараз - 430-450. Тобто фактично вдвічі».

За його словами, ДП «Документ» охоплює по регіонах від 20% до 40% всіх клієнтів, що отримують закордонні біометричні паспорти.

«Ми також працюємо над розширенням харківського та львівського центрів. У серпні «Документ» відкриє в Києві новий центр, який зможе приймати за день півтори тисячі громадян», - повідомив він.

Нагадаємо, від початку запровадження безвізу станом на ранок 19 червня кордон з європейськими країнами перетнули понад півмільйона громадян України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: