Кличко каже, що львівське сміття не страшне для Києва

Кличко каже, що львівське сміття не страшне для Києва
zaknews.in.ua

За висновками СЕС викиди в повітря відповідають національним нормам і складають 38% від граничних

Від загального обсягу сміття, який спалюють на заводі «Енергія» щодоби, львівські тверді побутові відходи становлять трохи більше 15-ти відсотків. Їх спалення не позначається на екологічній ситуації в місті, заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на початку засідання Київради, повідомляє прес-служба політика.

«За висновками СЕС викиди в повітря відповідають національним нормам і складають 38% від граничних. І такі показники не спричиняють негативного впливу на екологічну ситуацію в місті», – підкреслив міський голова.

«Тому, попередньо проаналізувавши ситуацію, ми погодилися допомогти львів’янам. А то, знаєте, коли всі розказують, як добре з’їздити на вихідні до Львова, а потім говорять: та нехай розбираються зі своїми проблемами самі, то якось дивно це виглядає. Ми повинні допомагати один одному. Ми живемо в одній країні!» – підкреслив Кличко.

Своє ставлення до вчинку Віталія Кличка та до факту спалювання львівського сміття у Києві ви можете висловити, взявши участь в опитуванні «Київ приймає сміття зі Львова. Чи підтримуєте ви ініціативу Кличка?». Голосувати можна тут.

Як відомо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників - Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Пошуки зниклого комунальника тривають.

7 червня пожежа на звалищі під Львовом спалахнула з новою силою, рятувальники для її гасіння залучили авіацію. Мер Львова Андрій Садовий вважає причиною пожежі підпал, що спричинило зсуви і загибель людей на Грибовицькому сміттєзвалищі. У свою чергу губернатор Львівщини Олег Синютка заявив, що сміттєзвалище не може надалі використовуватисямешканцями.

Мер столиці Віталій Кличко вирішив допомогти Садовому і заявив, що Київ надасть Львову тимчасову допомогу у вирішенні проблеми утилізації сміття. «У літню пору потужності столичного сміттєспалювального заводу «Енергія» недозавантажені», - зазначив він.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: