Кличко подякував європейським послам за допомогу Україні

Кличко подякував європейським послам за допомогу Україні

Мер відкрив День Європи в столиці

Київський міський голова Віталій Кличко відкрив День Європи на Михайлівській площі в столиці. У церемонії також взяли участь посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінські, віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

«Шановні кияни, шановні гості нашої столиці, традиційно в травні ми святкуємо День Європи. Хочу привітати всіх з цим святом, - зазначив Кличко. - Україна обрала курс на європейську інтеграцію і утвердження демократичних, європейських цінностей. І ми всі прагнемо побудувати країну з європейськими стандартами, демократичну європейську Україну. За це поклали своє життя хлопці на Майдані, І зараз ми платимо високу ціну, відбиваючи агресію Російської федерації».

Кличко подякував послам європейських країн за зусилля, які допомагають Україні стати європейською країною, а Києву - європейським містом. «Україна буде сильною, європейською державою. Я в це вірю. І я вдячний Європі за підтримку наших прагнень і за допомогу у зусиллях українців здолати цей шлях», - підкреслив міський голова.

У коментарі журналістам мер зауважив, що столична влада докладає зусиль, аби Київ виглядав сучасною європейською столицею. «По-перше, нам потрібно змінювати місто, його інфраструктуру, щоб Київ був комфортним для кожного мешканця та гостя. За останній рік ми відкрили понад 40 скверів та парків, відбудеться капітальний ремонт дорожнього покриття на 44-ох вулицях. Ми відкриваємо нові публічні простори. Завдяки впровадженню системи Smart City ми збільшили надходження до бюджету на 30% і інвестуємо ці кошти в розвиток міста та соціальних програм. Місто змінюється і ми робимо все, щоб кожен відчував ці зміни», - наголосив Кличко.
Після відкриття Дня Європи, Кличко відвідав урочистий дипломатичний прийом посла ЄС Яна Томбінські. У вітальному слові мер подякував послу, каденція якого в Україні незабаром закінчується. «Це ваш останній офіційний прийом в Україні. Хочу подякувати вам та сказати, що вашому наступнику в Україні буде не солодко і працювати краще за вас буде складно, адже ви підняли планку дуже високо. Хочу подякувати вам за енергію, сили та досвід, який ви інвестували в Україну», - наголосив Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: