Кличко розказав, як місто житиме після «Київенерго»

Кличко розказав, як місто житиме після «Київенерго»
Мер Києва Віталій Кличко

Мер столиці переконує, що міська влада сьогодні робить все, аби підвищити якість послуг з теплопостачання

Столична влада сьогодні робить все, щоб значно підвищити якість послуг з теплопостачання. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції роботи комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Він нагадав, що в столиці було створене спеціалізоване комунальне підприємство «Київтеплоенерго», яке має опікуватися розвитком та модернізацією теплового господарства міста. Кличко відзначив, що контракт з «Київенерго» закінчується наприкінці цього року, посеред опалювального сезону. Однак, зауважив він, щоб не наражати місто на ризик зриву опалювального сезону, до його завершення, тобто до квітня 2018 року, ще працюватиме «Київенерго».«Ми готуємося до різних варіантів подальшого управління міським теплогосподарством. З одного боку, спілкуємося з іноземними компаніями, що мають великий досвід управління в сфері теплоенергії. А з іншого боку - можливо, місту потрібно буде взяти ці ресурси в своє управління. І ми повинні мати підготовлених фахівців, які зможуть виконувати ті функції, що зараз покладені на «Київенерго», - сказав Віталій Кличко. 

При цьому столичний голова наголосив, що така заміна в управлінні не повинна мати наслідків для мешканців Києва. 

Він додав, що господарство, яким зараз керує «Київенерго», на жаль, перебуває в занедбаному стані. «Гроші не інвестуються, дуже багато нарікань від киян на незадовільну якість послуг. І тому ми вимушені паралельно готуватися до того, що Київ візьме на себе управління активами», - підкреслив мер Києва. 

Він зауважив, що на сьогодні штат «Київтеплоенерго» налічує 211 осіб і цього достатньо для ефективної роботи потужностей теплового господарства, яке обслуговує Дніпровський та Дарницький райони Києва. Кличко також додав, що поступово нарощується і технічна база. Зокрема, в розпорядженні компанії є шість нових протиаварійних авто, чотири екскаватори, кран-маніпулятор, лабораторія для виявлення теплових втрат у мережах. В перспективі підприємство розширюватиме матеріально-технічну базу, аби забезпечити надійне та стабільне теплопостачання в Києві.

«Київтеплоенерго» вже провело гідравлічні випробування на тепломережах. Виявлене 81 пошкодження, з яких 54 усунули, ще 21 – в роботі. «Наше завдання - підвищити якість сервісу, що надається киянам. Бо скарг на роботу «Київенерго» дуже багато - якщо відбувається порив труби, відбуваються випробовування, і це затягується на тижні чи навіть місяці. А люди сидять без гарячої води. І ми маємо виправити цю ситуацію», - зауважив столичний голова. 

Кличко також наголосив, що наразі стан тепломереж в столиці критичний. «Деякі труби - як друшляк. Термін експлуатації деяких вже давно завершився. Вони не витримують тиску води», - додав мер. 

Віталій Кличко також підкреслив, що столична влада під час капітального ремонту доріг одночасно проводить заміну труб і комунікацій. «Щоб не було ситуацій - асфальт поклали новий, а на початку опалювального сезону прорвало труби, і ми їх знову міняємо, а дорога пошкоджена. Ми системно підходимо до вирішення проблеми», - підкреслив Кличко. 

Мер Києва зазначив, що вже працює відповідна комісія, яка займається проведенням інвентаризації майна, яке необхідно повернути громаді в належному стані.  

«Київтеплоенерго» з 1 червня отримало ліцензію на право транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами й тарифу на транспортування теплової енергії в Дарницькому та Дніпровському районах. В цих двох районах ТОВ «Євро-Реконструкція» здійснює генерацію тепла, а «Київтеплоенерго» - транспортує його в оселі киян. Однак виконавцем послуги залишається «Євро-Реконструкція».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: