Кличко розповів, скільки МАФів цього року вдалося прибрати

Кличко розповів, скільки МАФів цього року вдалося прибрати

1200 МАФів столична влада планує демонтувати до кінця року

Цього року силами комунальників ми прибрали більше тисячі незаконних МАФів у столиці, ще 1200 плануємо демонтувати до кінця року. І поступово функцію надання торговельних площ для підприємців мають перебрати на себе сучасні торговельні центри. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв’ю телеканалу «Київ».

«Всі чудово знають, що для того, аби легально займатися бізнесом, необхідно орендувати приміщення, сплачувати за комунальні послуги, платити офіційну зарплатню та сплачувати податки у бюджет міста. Так відбувається в усьому світі, - підкреслив мер столиці. -  У нас же величезна кількість МАФів розташовані незаконно,  нелегально підключаються до міських мереж, нічого не сплачують у бюджет. І наше завдання, як міської влади, зробити так, щоб нелегальних МАФів у Києві не було, а легальні надавали якісні послуги», - зазначив Кличко.

Мер Києва нагадав, що в столиці у минулі роки працювали близько 20 тис МАФів. «Зараз же у Києві законно працюють близько 6 тис МАФів. Цього року ми вже прибрали більше тисячі незаконних споруд, і  нам також потрібно прибрати ще близько 1200 незаконних кіосків. Поступово ми наводимо лад з незаконним розміщенням тимчасових споруд, і люди бачать, що там, де раніше стояли МАФи, тепер – відкритий простір, парки та сквери. Зокрема, на Контрактовій площі, де комунальники не так давно демонтували велику кількість МАФів», - розповів міський голова. 

Щодо закидів про нібито тиск міської влади на малий бізнес, Кличко зауважив, що місто усіляко підтримує підприємців, однак вони мають працювати виключно легально та законно і сплачувати податки у бюджет столиці. «Будь ласка, беріть в оренду приміщення, працюйте офіційно. І я впевнений, що поступово перебрати на себе функцію МАФів мають торгівельні центри, які надають приміщення підприємцям, як це відбувається в усіх цивілізованих країнах», - відзначив Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: