Кличко відсторонив від роботи свого заступника за підроблений диплом

Кличко відсторонив від роботи свого заступника за підроблений диплом
Віталій Кличко і Володимир Бондаренко

З 7 червня Володимира Бондаренка відсторонено від виконання посадових обов’язків«до завершення офіційних перевірок та розслідувань

Київський міський голова Віталій Кличко відсторонив керівника апарату Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка від виконання посадових обов’язків на час перевірки його диплома. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»), які й встановили, що у чиновника підроблений диплом бакалавра.

Відповідно до розпорядження міського голови, з 7 червня Володимира Бондаренка відсторонено від виконання посадових обов’язків «до завершення офіційних перевірок та розслідувань, пов’язаних із оприлюдненням інформації про начебто використання підроблених документів».

Цим самим розпорядженням виконання обов’язків керівника апарату Віталій Кличко передав Євгенові Ситніченку.

До цього Володимир Бондаренко перебував на відпочинку: одразу три відпустки надав йому мер одразу ж після виходу в ефір розслідування програми «Схеми» про підроблений диплом.

Раніше журналісти програми «Схеми» опублікували розслідування, в якому виявили, що керівник апарату Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра Львівського національного університету імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

У відповіді від КМДА, яка надійшла через місяць після отримання інформаційного запиту, йдеться, що у матеріалах особової справи Володимира Бондаренка відсутня інформація про його навчання у Львівському національному університеті.

6_11

Слідчий відділ головного управління Національної поліції у Києві повідомив «Схемам», що за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 (підробка документів), розпочате кримінальне провадження. За словами юристки громадської організації «Центр протидії корупції» Ольги Веретільник, ця стаття передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до двох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: