Клімкін прокоментував рішення Сенату Франції щодо санкцій проти РФ

Клімкін прокоментував рішення Сенату Франції щодо санкцій проти РФ

Сама резолюція, завдяки «друзям України» була значно змінена.

Голова МЗС Павло Клімкін зазначив, що рішення Сенату Франції щодо санкцій проти РФ було прийнято з міркувань внутрішньої політики і не має юридичних наслідків, але при тому воно нагадує про небезпечні тенденції в європейській політиці.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Я був у Франції позаминулого тижня, розмовляв з багатьма, в тому числі і з сенаторами. Зазначене рішення прийнято з міркувань суто внутрішньої політики, оскільки перед виборами наступного року там багато хто бажає «пограти» з фермерами. А їм розповідають казки, що експорт до Росії падає через санкції, а не через безвідповідальну політику країни-споживача, кризу, падіння цін на нафту та відсутність реформ», - пояснив Клімкін.

Він також додав, що сама резолюція, завдяки «друзям України» була значно змінена. І тепер там чітко прописано, що без виконання Мінських домовленостей пом’якшення санкцій для Росії не буде. До того ж, за словами міністра, ця резолюція не має ніякої юридичної сили, що було підтверджено французьким державним секретарем.

«Але це все, звісно, небезпечно. І всім важливо пам’ятати: політиків, які «годуються» росіянами, потрібно тримати в якихось певних рамках… Тобто юридично на це рішення можна не зважати, але політично маємо пам’ятати, що такі тенденції існують багато де, в тому числі і в Естонії. Маємо спільно проти них боротися», - резюмував голова МЗС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: