Клімкін закликав Євросоюз бути більш амбітним щодо України

Клімкін закликав Євросоюз бути більш амбітним щодо України
Клімкін на полях форуму в Австрії

Клімкін заявив про необхідність більш тісної співпраці для подолання існуючих загроз європейській безпеці

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Європейський союз до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин з Україною. Про це він сказав, виступаючи перед учасниками Європейського форуму Вахау в Австрії, сьогодні, 10 червня.

«Демократична і європейська Україна є невід'ємною частиною стабільності в Європі», - зазначив він.

У контексті завтрашнього набуття чинності режиму безвізових поїздок до ЄС міністр наголосив: «Це момент свободи і визнання для українців. Це відчуття приналежності до Європи означає для нас надзвичайно багато».

Коментуючи виклики, які постають перед сучасною Європою, міністр відзначив необхідність більш тісної співпраці для подолання існуючих загроз європейській безпеці. Клімкін, зокрема, наголосив: «Нашим спільним європейським інтересом є, щоб Росія припинила свою політику агресії й порушення міжнародного права». Важливими кроками на цьому шляху має стати добросовісне виконання Мінських домовленостей і припинення незаконної анексії Криму, підкреслив міністр.

У цьому контексті Клімкін високо оцінив зусилля австрійського головування в ОБСЄ на чолі з діючим головою, федеральним міністром з питань Європи, інтеграції і закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом.

На полях форуму міністр провів ряд двосторонніх переговорів з європейськими колегами: Себастіаном Курцом, комісаром ЄС Йоганнесом Ханом, в.о. прем’єр-міністра, міністром закордонних справ Сербії Івіцою Дачичем, державним міністром федеральної землі Баварія у справах Європи Беате Мерк, секретарем уряду Шотландії з питань зовнішніх справ Фіоною Гіслоп.

Нагадаємо, 9 червня нідерландський король Віллем-Олександр підписав закон, ухвалений парламентом, яким ратифікується Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: