Клімкін закликав РБ ООН створити міжнародний трибунал по МН17

Клімкін закликав РБ ООН створити міжнародний трибунал по МН17

Засідання Ради Безпеки ООН у четвер було присвячено питанню терористичної загрози для цивільної авіації

Україна знову закликала Раду Безпеки ООН переглянути необхідність створення міжнародного трибуналу, який притягнув би до відповідальності винних у знищенні ракетою цивільного рейсу МН17 в небі над східною Україною.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні РБ ООН глава українського МЗС Павло Клімкін, передає Укрінформ.

«Минулого року зусилля зі створення міжнародного трибуналу щодо судового переслідування осіб, відповідальних (за збитий рейс МН17, - ред.) були саботовані у цій залі шляхом вето одного постійного члена. Такий суд, я впевнений, був би нашим найефективнішим інструментом для відповіді на цей мерзенний злочин», - заявив український міністр.

Він підкреслив, що офіційний Київ продовжує роботу з іншими державами-партнерами в рамках Спільної слідчої групи для напрацювання варіантів механізму встановлення відповідальності за цей злочин.

«Це жахливе злодіяння є переконливим нагадуванням про серйозність загрози цивільної авіації від терористичних угруповань, озброєних сучасною зброєю. У цьому зв'язку я наголошую на необхідності повної імплементації резолюції 2166 (від 2014 року), зокрема, в контексті вимог Ради Безпеки притягнути до відповідальності осіб, винних у цьому інциденті та повною мірою співпрацювати в рамках зусиль зі встановлення відповідальності», - наголосив Клімкін.

Постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін у відповідь назвав заяву глави українського МЗС «провокацією». Він заявив, що в Москві сумніваються у об'єктивності розслідування катастрофи малазійського авіалайнера, закликавши Київ «визнати провину» за те, що він не закрив повітряний простір в зоні конфлікту.

Засідання Ради Безпеки ООН у четвер було присвячено питанню терористичної загрози для цивільної авіації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: