Клімкін запевнив німців, що система електронного декларування працює на всі 100%

Клімкін запевнив німців, що система електронного декларування працює на всі 100%

Міністр закордонних справ розповів німецьким журналістам про те, як Україна запустила систему е-декларування, щоб отримати безвізовий режим з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що українці добре підготувалися для отримання безвізового режиму з ЄС. Про це він розповів в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt, переклад цієї статті здійснено виданням «Главком».

Очільник МЗС заявив німецьким журналістам, що в питанні лібералізації візового режиму є значний прогрес, адже однією з головних умов для отримання «безвізу» було введення системи електронного декларування всіх доходів та витрат державних чиновників.

«Цю систему було запроваджено з 1 вересня, вона працює на сто відсотків. Зважаючи на непрозорість державного сектора, вона є безпрецедентною. Ми відкриваємо більше даних, аніж це заведено у західних демократій. Безпосереднім доступом до цих даних користується створене нами Антикорупційне бюро», – розповів Клімкін.

Український міністр додав: очікує, що вже цього місяця або у жовтні Європарламент проголосує з приводу безвізового режиму і українці отримають позитивне рішення Євросоюзу до листопада.

«Зрештою, ми довели, що всі реформи, яких від нас вимагали для надання безвізового режиму, ми насправді серйозно впроваджуємо. І те, що наразі діється у сфері боротьби з корупцією, вельми вражає. Майже щоденно відбуваються арешти. Наступний крок – поставити всіх звинувачених перед судом», – запевнив дипломат.

Міністр зазначив, що нашій державі рано чи пізно довелося б запроваджувати усі ці антикорупційні зміни, навіть незважаючи на нинішні умови з боку ЄС стосовно лібералізації візового режиму. «Проте під цим тиском вони відбувалися швидше. Принаймні з європейського боку ретельно перевірялося, чи запровадження цих реформ насправді працює. Треба ясно зазначити, що це була слушна допомога», – зауважив Клімкін.

Зважаючи на впровадження європейських стандартів, міністр наголосив, що нашій державі і надалі треба рухатися у напрямку боротьби з корупцією. Окрім того, в реформуванні системи юстиції. «Дуже важливо, аби українські суди працювали справді прозоро та ефективно. Реформу поліції ми вже просунули дуже далеко вперед і маємо її довести до кінця. Проте вельми термінове завдання – це децентралізація. Політичні еліти мусять мати змогу вирішувати на місцях, як розвиватися локальній інфраструктурі. Заради цього місцеві бюджети було значно збільшено. Важливо, аби рішення більше не «спускалися» зверху», – заявив міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: