Клімкін заявив, що обрання Трампа не означає, що Україна втратила Крим

Клімкін заявив, що обрання Трампа не означає, що Україна втратила Крим

Україна не збирається завдавати ударів по Росії, зазначив Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що має намір посилено займатися «кримським питанням», щоб повернути півострів Україні. Про це повідомляє ВВС.

Відповідаючи на запитання журналіста радіопрограми World Update на ВВС, пан Клімкін наголосив, що не поділяє думки про те, що з приходом Дональда Трампа на посаду президента США Крим, можливо, буде втрачено для країни.

«Крим належить Україні. Це не тільки політичне, але і ключове моральне питання, - сказав міністр. - Минулого місяця ми представили в Генасамблеї ООН резолюцію про порушення прав людини в Криму. І переконаний, що жодна цивілізована людина не може визнати Крим. Ми користувалися підтримкою в ООН раніше - і, впевнений, так буде і далі».

«Нам з Росією потрібні цілеспрямовані переговори з приводу їхньої окупації Криму. Я докладу всіх зусиль, щоб повернути Крим», - додав пан Клімкін.

Міністр також прокоментував військові навчання, які Україна провела над акваторією Чорного моря, і протест Росії з цього приводу.

«Мова йде не про якісь провокації, а про випробування, про наше суверенне право Це не є загрозою будь-кому», - сказав він.

Він запевнив, що Україна не збирається завдавати ударів по Росії.

Як повідомлялося, незабаром (15 грудня) новообраний президент США мільярдер Дональд Трамп проведе прес-конференцію, на якій обговорить свій відхід від бізнесу, аби зосередитися на управлінні країною. Відповідне повідомлення він розмістив 30 листопада на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: