КНДР відкинула пропозицію Південної Кореї налагодити відносини

КНДР відкинула пропозицію Південної Кореї налагодити відносини

У середині липня Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори військових представників по зниженню напруженості

Глава МЗС КНДР Лі Ен Хо відповів відмовою на пропозицію свого південнокорейського колеги Кан Ген Хва позитивно відповісти на ініціативу налагодити стосунки між двома країнами, повідомляє BBC.

Коротка зустріч двох міністрів пройшла в Манілі, де в понеділок відкривається сесія Регіонального форуму АСЕАН з безпеки, однією з головних тем на якій стане ситуація навколо КНДР.

Як повідомляє південнокорейське агентство Йонхап з посиланням на офіційних осіб, своє рішення відкинути ініціативи Сеула північнокорейський міністр мотивував тим, що «південному сусідові не вистачає щирості».

«У ситуації, при якій Південь співпрацює з США в плані посилення тиску на Північ, такі пропозиції виглядають нещирими», - передає агентство слова міністра.

Раніше північнокорейський міністр провів зустріч з главою МЗС КНР Ван В. Представник Китаю заявив, що все ж сподівається на швидкі переговори між двома країнами.

У середині липня Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори військових представників по зниженню напруженості на Корейському півострові, а також відновити діалог по лінії Червоного Хреста.

Ідею відновлення діалогу між двома державами висунув президент Південної Кореї Мун Чже Ін. Переговори повинні були пройти в демілітаризованій зоні між двома країнами найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: