Княжичі: у МВС назвали ім’я «перевертня у погонах» із банди грабіжників

Княжичі: у МВС назвали ім’я «перевертня у погонах» із банди грабіжників

Одним із бандитів, яких ловили в Княжичах, виявився екс-співробітник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС

До банди грабіжників, яку при спробі пограбування в Княжичах Київської області намагалися затримати правоохоронці, входив ветеран органів внутрішніх справ, екс-співробітник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ україни (ГУБОЗ МВС) Ігор Касян.

Про це в Фейсбуці повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

«За версією слідства, ветеран органів внутрішніх справ, колишній співробітник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС Ігор Касян є вагомою фігурою в групі підозрюваних «розбійників з Княжичів» і зараз знаходиться під вартою строком на 2 місяці без права застави. Так звана справа «міліціонерів-перевертнів полковника Гончарова» тоді, на початку 2000-х, наробила чимало шуму: Касян входив у групу оперативників з ГУБОЗ, вони охороняли ключового свідка Юрія Нестерова, завдяки якому вдалося викрити всю добре законспіровану міліцейсько-бандитську групу, яка спеціалізувалася на викраденнях і вбивствах», - написав Шевченко.


Прес-секретар МВС зазначив, що цю історію добре знає генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Тепер слідство, яке підозрює цю групу у створенні новітнього злочинного конгломерату з нинішніх і колишніх правоохоронців і бандитів, так само буде доводити винність кожного її учасника, деякі з яких вже співпрацюють зі слідством», - запевнив Шевченко.


Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 3 грудня в Княжичах. Як повідомлялося раніше, під час перестрілки загинуло двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Нардеп Антон Геращенко повідомляв, що троє підозрюваних у розбої, почувши постріли, відмовилися від свого плану із грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 у бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Їм буде висунуто звинувачення у скоєнні грабежу і розбою. Проте ЗМІ повідомили, що частині банди вдалося втекти.

Про всі обставини трагедії читайте тут.

Тим часом колеги загиблих у Княжичах працівників Держслужби охорони Сергія Орлова та Євгена Куртева вважають, що у Міністерстві внутрішніх справ подають неправдиву інформацію щодо обставин трагедії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: