Коаліціада в Німеччині: Союз 90/Зелені готові почати переговори

Коаліціада в Німеччині: Союз 90/Зелені готові почати переговори

Погляди зелених на питання біженців можуть ускладнити коаліційні переговори

Представники політичної партії Союз 90/Зелені готові почати переговори із ХДС/ХСС щодо формування правлячої коаліції. При цьому вони відкидають угоду, яка була досягнута в ніч із неділі на понеділок між ХДС і ХСС щодо обмеження в 200 тисяч кількості біженців, які протягом року можуть в’їжджати в ФРН.

Як повідомляє Reuters, один із лідерів Союзу 90/Зелені Джем Оджемір заявив про те, що домовленість між ХДС і ХСС не фігуруватиме жодним чином у майбутній можливій коаліційній угоді. Зі свого боку політсила, яку він представляє, виступає за ефективні заходи щодо інтеграції біженців в німецьке суспільство, а також прийняття імміграційного закону. Також Джем Оджемір закликав запросити Вільну демократичну партію (ВДП) і почати якнайшвидше попередні переговори щодо створення коаліції. Це, на його думку, дозволить зрозуміти чи три політсили взагалі зможуть працювати разом.

Попередні консультації між ХДС/ХСС, Союзом 90/Зелені і ВДП мають початися 18 жовтня. Позиція зелених може створити потенційній конфлікт із ХСС і її лідером Хорстом Зіхофером, який виступає за жорсткі обмеження на кількість біженців, яких щороку може приймати ФРН. Зі свого боку представники ВДП також вважають, що угода між ХДС і ХСС щодо кількості біженців відкрила можливість почати переговори щодо умов формування правлячої коаліції. При цьому, за словами представників ВДП, не може бути компромісу щодо права на притулок. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: