Шпек: Рівень добробуту населення все більше відстає від розвинутого світу

Шпек: Рівень добробуту населення все більше відстає від розвинутого світу
Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек 

«Дорогами європейської якості в Україні зможуть скористатися хіба наступні покоління»

Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек вважає недостатніми темпи зростання економіки, про які полюбляє розказувати влада. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Дійсно, є зростання. Але його темпи недостатні: вони показують, що ми все більше і більше відстаємо від розвинутого світу. Це стосується рівня добробуту населення, загальних можливостей для розвитку країни, інфраструктури і так далі», - сказав Шпек.

Як приклад він навів ремонт українських доріг. «От дороги в нас ремонтуються? Так. Та якщо подивитися, скільки відремонтовано і скільки ще потрібно зробити, то за таких темпів, дорогами європейської якості в Україні зможуть скористатися хіба наступні покоління. Щоб пришвидшити темпи, необхідно залучати додаткові ресурси. Натомість 2016-го Україна повернула Світовому банку $300 млн, виділені на будівництво доріг. Виявилося, що гроші виділені, але земля не була виведена під це», - розказав Шпек.

Він зазначив, що українська влада повинна створити такі умови, щоб прийшов приватний капітал - український, неукраїнський. «Це те, що не пов’язано з витратами з державного бюджету. Але приватний інвестор або великі корпорації потребують певного комфорту, довіри», - сказав Шпек.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: