Колишній російський дипломат виявився організатором заколоту в Чорногорії

Колишній російський дипломат виявився організатором заколоту в Чорногорії
В середині жовтня 2016 року в Чорногорії затримали близько 20 сербів, яких підозрюють в організації спроби перевороту

Сінделіч стверджує, що протягом минулого року кілька разів таємно зустрічався з Шишмаковим у Москві, де отримував інструкції

Один з фігурантів справи щодо розслідування спроби перевороту в Чорногорії Олександр Сінделіч заявив, що його завербував Едуард Шишмаков, колишній російський дипломат та агент ГРУ РФ.

За словами Сінделіча, Едуард («Еді») Шишмаков організував  групу з 500 осіб, які в день голосування під час парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня 2016-го року повинні були здійснити переворот в країні, арештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича, передає «Європейська правда» з посиланням Vijesti.

За словами Сінделіча, причетним до перевороту є і опозиційний «Демократичний фронт» Чорногорії, проте, ключовою фігурою і основним фінансовим донором заколотників був саме «Еді» Шишмаков. Також Сінделіч стверджує, що протягом минулого року кілька разів таємно зустрічався з Шишмаковим у Москві, де отримував інструкції, як не тільки організувати групу, але і закупівлю зброї та обмундирування.

Едуард ШишмаковЕдуард Шишмаков

Відзначимо, як пише видання, адвокати інших обвинувачених у спробі перевороту стверджують, що покази Сінделіча є «фантастичними і нелогічними». Також варто додати, Сінделіч повідомив про те, що знає Шишмакова з 2014 року, тоді Шишмаков був представлений йому в якості «благодійника».

interpol270217

За інформацією газети Vijesti, до спроби перевороту в Чорногорії 16 жовтня причетна група «російських націоналістів». Також група готувала вбивство прем'єр-міністра.

У лютому 2017 року видання The Telegraph з посиланням на кілька джерел у британському уряді повідомило, що спроба державного перевороту і замаху на прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановіча була здійснена за участю російських спецслужб і зі схвалення керівництва Росії.

Пізніше спеціальний державний прокурор Чорногорії Мілівойє Катніч звинуватив російські державні органи в причетності до спроби перевороту під час виборів в країні.

Читайте також матеріал «Главкома»: Що Росія хоче від Балкан?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: