Командування бойовиків жорстоко карає бійців за найменше порушення - розвідка

Командування бойовиків жорстоко карає бійців за найменше порушення - розвідка
ФОТО ЕРА

Особовому складу підрозділу, в якому стався випадок дезертирства, не виплачують чергову місячну зарплату

Командування бойовиків за порушення дисципліни як покарання відправляє бійців «на яму». Про на своїй сторінці у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«У з’єднаннях і частинах 1, 2 АК ЗС РФ зросла кількість випадків застосування командним складом надмірних покарань підлеглих та цивільних осіб, затриманих у районах розташування підрозділів, зокрема: військовослужбовців за незначні порушення військової дисципліни відправляють "на яму» (звинувачених кидають у спеціально вириті котловани, з яких неможливо самостійно вибратись, харчування та воду їм можуть не давати декілька діб)», — йдеться у повідомленні.

Також вказано, що «за наказом командира одного з підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК «на ямі» майже добу утримувались четверо місцевих підлітків за збирання гільз на забороненій для цивільних території».

Крім цього, у «7-й окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 АК продовжується практика покарання військовослужбовців у складі цілих підрозділів (взвод, рота)». Так, особовому складу підрозділу, в якому стався випадок дезертирства, не виплачують чергову місячну зарплату під приводом відшкодування витрат на пошук дезертира, додали у розвідці.

Як зазначається, «командиром підрозділу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК було віддано наказ на відкриття вогню по військовослужбовцях, які побили офіцера та відмовились виконувати накази до отримання всієї заборгованості по грошовому забезпеченню, у результаті чого п’ятьох «бунтівників» вбито і двох поранено», - сказано у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: