Комітет Ради підтримав зміни до закону про звільнення контрактників

Комітет Ради підтримав зміни до закону про звільнення контрактників
Комітет Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав пропозиції президента до закону №4689

Профільний комітет ВР підтримав зміни президента до закону щодо звільнення контрактників ЗСУ

Парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони підтримав пропозиції президента до закону №4689, який дозволяв військовослужбовцям, які вже уклали контракти зі Збройними силами України під час дії особливого періоду, переукласти контракт строком на 6 місяців, а при закінченні контракту звільнитися з лав ЗСУ. Про це повідомили в інформаційному управлінні апарату Верховної Ради.

Як зазначається, у своїх пропозиціях Глава держави вказує, що за законом, що надійшов на підпис, право на звільнення з військової служби у ЗСУ одночасно набудуть близько 57 тис. військовослужбовців, що може негативно вплинути на обороноздатність країни.

«Адже сьогоднішні темпи прийняття громадян України на військову службу за контрактом не дадуть змоги у найближчій перспективі повноцінно замінити звільнених військовослужбовців. До того ж, більшість військовослужбовців, яких буде прийнято на військову службу за контрактом, не матимуть досвіду та відповідного рівня підготовки при веденні бойових дій», - йдеться у повідомленні.

Народні депутати, враховуючи необхідність забезпечення належного рівня обороноздатноті держав та збереження бойового потенціалу Збройних Сил, ухвалили рішення підтримати пропозицію президента України.

Нагадаємо, Президент Порошенко ветував закон щодо дострокового звільнення контрактників ЗСУ.

Документ передбачав, що військовослужбовці, які підписали контракт зі ЗСУ, під час дії особливого періоду, отримують право переукладати контракт терміном на 6, 8 або 12 місяців. Також вони мають право достроково припинити його дію, або ж по завершенню терміну служби звільнитися зі Збройних сил України.

Закон також дозволяє військовослужбовцям, які підписали контракти в період проведення АТО, «до завершення особливого періоду розірвати або знову підписати контракти».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: