Комітет Ради розгляне «справу Новинського» на наступному засіданні

Комітет Ради розгляне «справу Новинського» на наступному засіданні

Вадим Новинський

Комітет продовжив термін розгляду питання щодо надання згоди на зняття недоторканості з Новинського

Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради України продовжив термін розгляду питання щодо надання згоди на зняття недоторканості з депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні комітету.

Рішення було одноголосно підтримане сьогодні після розгляду подання ГПУ «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича».

«Продовжити термін розгляду подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича" до надання письмової відповіді ГПУ», - йдеться у рішенні комітету.

Розгляд подання планується продовжити після надання ГПУ додаткових матеріалів у відповідній справі.

«Звернутися до генерального прокурора України Луценка Ю. В. щодо надання додаткових матеріалів та пояснень на вимогу висловлену народними депутатами України, членами комітету під час обговорення подання "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича», - заявив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник.

Раніше Луценко і Новинський влаштували суперечку на засіданні Регламентного комітету. Також в ході засідання Новинський запропонував Луценку вчити географію.

Також Луценко заявляв, що колишній президент України Віктор Янукович при свідках поклав відповідальність за незаконне утримання Олександр Драбинка– помічника у 2013 році предстоятеля УПЦ МП Володимира на Новинського.

Як повідомлялось, Священний синод УПЦ Московського патріархату підготував звернення до Петра Порошенка, в якому просить президента не чіпати нардепа Вадима Новинського. 

Нагадаємо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка, потім пообіцяв повернутись у вівторок, 8 листопада, і повернувся.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: