Комітет свободи слова засудив напад на телеканал «Інтер» - нардеп

Комітет свободи слова засудив напад на телеканал «Інтер» - нардеп

В Опозиційному блоці повідомили, що комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації засудив напад на телеканал «Інтер»

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації вимагає у найкоротші терміни розслідувати підпал будинку, в якому розташований офіс телеканалу «Інтер». Про це заявив народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко.

За його словами, члени комітету ухвалили таке рішення після тривалої дискусії. Політик також звернув увагу на те, що парламентський комітет з питань свободи слова «з запізненням відреагував» на події навколо телеканалу «Інтер».

«На події навколо «Інтера» вже відреагували Рада Європи, Сполучені Штати, Європейський Союз, всі міжнародні організації. Всі вони засудили напад на телеканал», - зазначив народний депутат.

Павленко також повідомив, що присутній на засіданні начальник слідчого управління Нацполіції Києва Олександр Пивовар розповів, що в результаті нападу на телеканал поліція, крім кримінальних проваджень за статтями КК «Хуліганство» та «Умисне пошкодження майна», також порушила кримінальну справу за статтею 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Юрій Павленко зазначив, що в діях нападників вбачається також порушення статей 345-1 «Погроза або насильство стосовно журналіста», 347-1 «Умисне знищення або пошкодження майна журналіста», 348-1 «Посягання на життя журналіста», 349-1 «Захоплення журналіста як заручника», 263-1 «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення або зміна його маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв», 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», а також 258 «Терористичний акт».

За даними «Опоблоку», у відповідь Олександр Пивовар припустив, що кримінальна справа може бути додатково кваліфікована за озвученими Юрієм Павленком статтями. Народний депутат також розповів, що порядок денний засідання комітету містив для обговорення два окремих питання – одне стосувалось нападу на телеканал «Інтер», друге - використання країною-агресором українських засобів масової інформації, однак наприкінці ці пункти були об'єднані в одне рішення.

«Треба чітко розрізняти критику влади і роботу на країни-агресора. Це дуже тонка річ. І в цьому дуже велика небезпека. На жаль, сьогодні комітет, який представлений у більшості представниками провладних фракцій, вирішив використовувати зовнішню агресію для спроби покарання неслухняного незалежного телеканалу, який говорить людям правду», - акцентував Юрій Павленко.

Він також припустив, що напад на телеканал «Інтер» пов'язано «з помстою окремих посадових осіб за критику і розкриття корупційних схем». «Терористична атака на телеканал «Інтер» є помстою окремих посадових осіб за критику, яка звучала у новинах, розкриття їх корупційних схем, а також за те, що телеканал веде незалежну інформаційну політику, яка не завжди подобається владі», - сказав Юрій Павленко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: