Компанию Тіллерсона у США оштрафували на $2 млн через угоди з Сечіним

Компанию Тіллерсона у США оштрафували на $2 млн через угоди з Сечіним

Головою ради директорів ExxonMobil на момент укладення угод з Сечіним був Рекс Тіллерсон, який тепер став держсекретарем США

Департамент міністерства фінансів США оштрафував нафтову компанію ExxonMobil на $2 млн через угоди, які вона уклала з главою компанії «Роснефть» Ігорем Сечіним

Сечін знаходився у момент підписання договорів під санкціями США, повідомляє ВВС.

У період між 14 травня і 23 травня 2014 року керівники підконтрольних ExxonMobil американських підприємств підписали вісім контрактів, пов'язаних з нафтогазовими проектами в Росії.

На той момент Сечін вже був включений в створений за місяць до цього список санкцій : він потрапив в нього 28 квітня 2014 року. Очолювана ним компанія «Роснефть» теж потрапила в цей список, але вже після укладення договорів - 16 липня 2014 року.

Головою ради директорів ExxonMobil на момент укладення угод був Рекс Тіллерсон, який тепер став держсекретарем США. Тіллерсон був відомий непоганими стосунками з російським бізнесом: ще в 1990-х роках він був представником ExxonMobil в Росії.

ExxonMobil просила уряд США дозволити їй відновити спільні проекти з компанією «Роснефть», припинені після введення в 2014 році санкцій проти Росії.

21 квітня міністерство фінансів США заявило, що не буде відмовлятися від санкцій проти Росії для компанії ExxonMobil або інших енергетичних компаній.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: