Комп’ютерний вірус атакував українські банки та «Київенерго»

Комп’ютерний вірус атакував українські банки та «Київенерго»

Головний офіс «Укренерго» встиг вимкнути мережу та уникнути зараження, проте його підрозділи виявилися повністю заражені

Комп'ютери українських банків і енергетичних компаній атакував комп'ютерний вірус-вимагач.

Про це повідомили співробітники однієї з компаній, передає TJ.

Так, один із працівників розповів, що його комп'ютер на роботі перезавантажився, після чого система нібито почала перевірку жорсткого диска. Він побачив, що це відбувається на всіх комп'ютерах в офісі та зрозумів, що почалася кібератака. Співробітник вимкнув свій комп'ютер, а коли увімкнув, на екрані був червоний напис про біткоіни та гроші.

У повідомленні йшлося, що файли на жорсткому диску зашифровані, а для їх розшифровки потрібно відправити $300 на адресу біткоін-гаманця.

У компанії розпорядилися відключити всі комп'ютери до кінця дня. Атака також зачепила ДТЕК, до якої входить «Київенерго». Там вирішили вимкнути мережу, щоб зупинити зараження.

За даними видання, головний офіс «Укренерго» встиг вимкнути мережу та уникнути зараження, проте його підрозділи виявилися повністю заражені. Повідомляється, що підрозділи «Укргідроенерго», такі як київські ГЕС і ГАЕС, не постраждалі.

Раніше Нацбанк попереджає про хакерську атаку на банківську сферу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: