Конгрес запросить у розвідки звіт про вплив Росії на вибори у США

Конгрес запросить у розвідки звіт про вплив Росії на вибори у США

Доповідь повинна бути презентована протягом 60 днів після вступу закону в силу

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки запросить у розвідки звіт про вплив Російської Федерації на президентські вибори в 2016 році. Про це йдеться в законопроекті про виділення коштів розвідці на 2018 року, опублікованому на сайті Конгресу.

Зазначено, що також розвідки запросять звіт про заходи зовнішньої контррозвідки і загрозах кібербезпеки Федеральних виборчих кампаній. Також запросять оцінку фінансування загроз, пов'язаних з США. Так, відзначено, що, не пізніше, ніж через 60 днів після вступу законопроекту в силу, директор американської розвідки Деніел Коутс повинен представити доповідь про вплив РФ на вибори в Америці.

Як повідомлялося, директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що РФ втручалася у вибори США не тільки під час виборчої кампанії Дональда Трампа, але і при правлінні Барака Обами.

Нагадаємо, у січні американські спецслужби розсекретили і оприлюднили спільний звіт про втручання РФ у виборчу кампанію в США. Американські розвідники дійшли згоди щодо того, що російське вище керівництво, включаючи президента Путіна, особисто причетний до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США з метою завдати шкоди шансам Гілларі Клінтон на обрання президентом.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляв, що втручання Росії у вибори президента США є добре задокументованим.

Міністерство юстиції США також призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником з розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: