Конгресмен закликав ВМФ США продовжити термін служби старіших крейсерів

Конгресмен закликав ВМФ США продовжити термін служби старіших крейсерів

План може врятувати 11 крейсерів класу Тікондерога, які мають почати списувати у 2020 році

Керівник Підкомітету із питань морської сили Комітету із питань збройних сил Палати представників США Роберт Вітмен виступив із ідеєю запровадження програми продовження терміну служби 11 старіших крейсерів класу Тікондерога. Про це повідомляє ресурс Defense News.

На сьогодні дані кораблі після завершення 35-річного терміну служби передбачається списати. Починаючи із 2020 року по плану мають списувати по 2 крейсери. В той же час 11 новіших крейсерів зараз модернізують для того, щоб продовжити термін їх служби до кінця 2030-х років.

Однак за словами конгресмена Роберта Вітмена замість розмов про виведення крейсерів із складу флоту, треба більше говорити про їх утримання, модернізацію і продовження терміну служби. Це в тому числі, за словами  керівника Підкомітету із питань морської сили, допоможе ВМФ США вийти на необхідні 355 кораблів. Саме стільки кораблів за підрахунками 2016 року повинен мати американських флот для успішного виконання всіх можливих завдань.

Із ідею щодо необхідності продовження терміну служби старіших американських крейсерів погоджуються і американські експерти. Оскільки мова йде про клас корабля, який має 122 комірки для ракет різних типів. При цьому, якщо таки буде прийнято рішення про початок програми продовження терміну служби для 11 старіших крейсерів класу Тікондерога, то ВМФ США має бути дуже обачним щодо їх використання. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: