Контрабандисти, залучивши жінок і дітей, блокували прикордонний наряд

Контрабандисти, залучивши жінок і дітей, блокували прикордонний наряд
Блокування автомобіля прикордонників з вилученим контрабандним товаром

Прикордонний наряд змушений був здійснити кілька попереджувальних пострілів з табельної зброї

У неділю, 25 червня, в Путильському районі Чернівецької області організатори переміщення контрабандних товарів через державний кордон, залучивши близько 70 людей, спробували заблокувати прикордонний наряд відділу «Селятин», аби відбити вилучені 18 ящиків сигарет. Для блокування дій прикордонного наряду вони залучили, зокрема,  жінок і дітей. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Прикордонники зазначають, що лише за ці вихідні контрабандисти втратили сигарет та близько півмільйона гривень.

«Після чергового затримання прикордонниками 18 ящиків сигарет організатори протиправної діяльності спробували блокувати наряд, в тому числі перекривши дорогу легковим автомобілем. Підбурений натовп з місцевого населення категорично відмовлявся пропустити прикордонний автомобіль з вилученим контрабандним товаром. На локалізацію ситуації люди не піддавалися, а кілька молодиків навіть вдалися до радикальних дій та спробували силою витягти сигарети з транспортного засобу, у зв’язку з цим прикордонний наряд змушений був здійснити кілька попереджувальних пострілів з табельної зброї», - інформують у ДПСУ.

Негайно на місце події разом із піднятими прикордонними резервами прибули і представники Національної поліції. Спільними діями прикордонний наряд розблокували.

За даним фактом направлено повідомлення до правоохоронних органів про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 345 ККУ (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: