Контрабандний скандал: оприлюднено лист посольства у Словаччині

Контрабандний скандал: оприлюднено лист посольства у Словаччині

Перший секретар Посольства України у Словацькій Республіці пані Оксана Ліщишин у листі просить силовиків не перевіряти дипломатичний вантаж згідно Віденської конвенції

Згідно документу, з «21.05 по 24.05 2016 року на дипломатичній машині Volkswagentransporter EE 24 158 перевозиться дипломатичний вантаж. Відповідно до Віденської конвенції він не підлягає контролю».

Цей лист, який склала дружина контрабандиста Оксана Ліщицин, яка є працівником посольства України у Словаччині, у мережі оприлюднив Геннадій Москаль.

Раніше митники заявили, що лист про «дипломатичний вантаж» у них зник і ймовірно його забрав сам «контрабандист». Оскільки лист про «дипломатичний вантаж» відсутній, в МЗС заявляють, ще не мають у розпорядженні свідчень про причетність свого співробітника до злочину і зараз можуть говорити лише про причетність «родича дипломата».

Як повідомлялося раніше, громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім’я чоловіка, який намагався провезти контрабанду – ним виявився Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: