Контракт з Балчуном було продовжено автоматично – Укрзалізниця

Контракт з Балчуном було продовжено автоматично – Укрзалізниця
Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун

Відповідно до чинного законодавства, голова правління ПАТ «Укрзалізниця» призначається на посаду терміном на три роки та звільняється виключно Кабінетом міністрів, пояснили у прес-службі підприємства

Контракт із головою правління «Укрзалізниці» Войцехом Балчун формально продовжено до 9 червня 2019 року.

Про це повідомляє у середу прес-служба ПАТ, посилаючись на коментар директора з правових питань Андрія Омельченка.

За його словами, відповідно до чинного законодавства, голова правління ПАТ «Укрзалізниця» призначається на посаду терміном на три роки та звільняється виключно Кабінетом міністрів.

У ПАТ пояснюють, відповідно до частини 1 ст. 39-1 КЗпП України, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк.

Зазначене положення також підтверджується судовою практикою, зауважив Омельченко.

«Тому, оскільки після закінчення 5 червня 2017 року строку контракту з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» від 06.06.2016 трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагала їх припинення (Кабінет міністрів не приймав жодних рішень із цього приводу), дія контракту з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Балчуном, з урахуванням положень частини 1 ст. 39-1 та частини 2 ст. 23 КЗпП, формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року», – йдеться в коментарі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: