Корчак пояснила нардепам, за що виписувала премії по 200 тис. грн

Корчак пояснила нардепам, за що виписувала премії по 200 тис. грн
Глава НАЗК Наталія Корчак

Глава НАЗК Наталія Корчак зазначила, що багато чого зробила на своїй посаді

У Верховній Раді голову Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак під час звіту засипали питаннями про високі премії, які вона виписувала собі та колегам.

Так, Корчак виступила в Раді, нагадавши, що ініціює міжнародний аудит діяльності НАЗК.

Перші троє нардепів, котрі ставили питання Корчак по черзі, намагалися отримати від неї відповідь про причину високих премій – по 200 тисяч на людину. Однак Корчак на всі запитання відповідала лише те, що у цьому не було жодних порушень, і все відбувалося в рамках закону.

У результаті в Раді здійнявся галас обурених нардепів, почали лунати вигуки «ганьба», до трибуни підійшов Олег Ляшко та інші депутати. У ситуацію втрутився спікер Андрій Парубій.

«Коли депутати ставлять просте запитання, то дайте прості відповіді», – заявив він.

«Премії нараховувалися в серпні, жовтні, листопаді. 200 тисяч гривень була премія, але ці премії отримували за роботу», – заявила Корчак.

Вона зазначила, що багато чого зробила на своїй посаді. «За свою роботу (виписувала премії. – Ред.), запущено процес електронного декларування, запущено механізм перевірки фінансування партій, здійснюється постійна робота, пов’язана із запобіганням корупції», – зазначила Корчак.

Як повідомлялося, зарплата голови НАЗК Наталії Корчак за лютий 2017 року становила 101,400 тис. гривень: посадовий оклад – 40,560 тис. гривень, надбавка за вислугу років – 20,280 тис. гривень, надбавка за інтенсивність праці – 40,560 тис. гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: