Корупційний скандал у Київській обладміністрації: Мельничук дасть свідчення у справі свого екс-заступника

Корупційний скандал у Київській обладміністрації: Мельничук дасть свідчення у справі свого екс-заступника

Максим Мельничук готовий надати свідчення ГПУ у справі отримання хабаря його екс-заступником

Колишній голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук готовий прийти до Генеральної прокуратури України і надати пояснення як свідок у кримінальному провадженні стосовно отримання його колишнім заступником хабаря. Про це розповів його адвокат Юрій Сухов.

«Хай запрошують (для надання пояснень як свідка у кримінальному провадженні стосовно його екс-заступника – ред.). Вони (слідчі – ред.) мають направити повістку (М.Мельничукові – ред.) за місцем проживання», - сказав адвокат.

На уточнення кореспондента, чи готовий екс-голова Київської ОДА прийти до правоохоронних органів і надати пояснення у справі його колишніх співробітників, адвокат відповів: «Звісно він прийде і надасть пояснення, якщо належним чином його поставлять до відома… Мабуть, у них є якість підстави для того, щоб викликати, може він щось скаже про своїх підлеглих. Я думаю, що вони можуть направити повістку для цього. Як тільки вона прийде, як тільки визначать дату, якщо це все буде в рамках закону, мій підзахисний безумовно виконає вимоги закону».

Також Сухов запевнив, що з його підзахисним все добре, він ні від кого не переховується, бо жодних офіційних претензій до нього немає.

Нагадаємо, 9 вересня співробітник України спільно з ГПУ затримано заступника голови Київської облдержадміністрації Любка Ігора Віталійовича, який через посередника Пуденка Юрія Владиславовича - начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

За словами міністра внутрішніх справ Авакова, «за версією слідства - Любко спільно із губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того, що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 млн грн фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту погрожуючи звільненням.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн грн для заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любка.

Іншому підозрюваному у цьому кримінальному провадженні - начальнику управління Київської ОДА - суд застосував запобіжний захід у вигляді арешту і як альтернативу визначив заставу у сумі 1 млн грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: