Корупційний скандал у Київській ОДА: Любко просить відсторонити його

Корупційний скандал у Київській ОДА: Любко просить відсторонити його

Заступник голови ОДА сподівається на ретельне і неупереджене розслідування цієї події

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Ігор Любко, якого підозрюють у хабарництві, просить відсторонити його від виконання службових обов’язків на час проведення розслідування. Про йдеться в його заяві на сайті Київської ОДА.
«Всі, напевно, знають про інцидент, який стався з п’ятниці на суботу минулого тижня. У Київській облдержадміністрації та у помешканнях наших колег відбулися обшуки силових структур з приводу вимагання та отримання хабара у великих розмірах.
Це дуже серйозний аргумент, який кидає тінь на виконавчу владу Київської обласної держадміністрації та всієї Київської області і потребує вивчення»,  заявив Любко.
«Під час розслідування правоохоронними та судовими органами цієї події я заявляю до вас, шановний головуючий, клопотання про відсторонення мене від службових обов’язків на час розслідування правоохоронними та судовими органами події, що сталася 10 вересня 2016 року, у зв’язку з тим, що це сталося у підпорядкованому мені підрозділі Київської обласної державної адміністрації»,  йдеться у заяві.
Любко додав, що сподівається на «ретельне і неупереджене розслідування цієї події».

Нагадаємо, 9 вересня, президент Петро Порошенко задовольнив заяву голови Київської ОДА Максима Мельничука про відставку. Правоохоронці вивчають причетність Мельничука до злочину його заступника Ігоря Любка. За версією слідства, Любко спільно із губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того, що керівником департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 млн грн фермерам у вигляді компенсації за бюджетною програмою. Оскільки, за їхнім розумінням, таку суму без відкату виплачено бути не могло, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням. В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівникам. Любко за погодженням із губернатором вимагав зазначену суму (200 тис. грн. – Ред.) за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням, яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню. Дружина Мельничука заявила до поліції про зникнення свого чоловіка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: