Країни ОПЕК домовилися скоротити видобуток нафти поза картелем

Країни ОПЕК домовилися скоротити видобуток нафти поза картелем

Росія і низка інших країн, що не входять в ОПЕК, зобов'язалися обмежити видобуток нафти в наступному році більш ніж на 600 тис. барелів на день

Країни поза ОПЕК домовилися скоротити видобуток нафти на понад 600 тис. барелів на добу. Про це з посиланням на делегата на зустрічі повідомляє Bloomberg.

«Росія і низка інших країн, що не входять в ОПЕК, зобов'язалися обмежити видобуток нафти в наступному році більш ніж на 600 тис. барелів на день на зустрічі у Відні в суботу, об'єднавши зусилля з ОПЕК, щоб покласти край глобальному перенасиченню», - йдеться у повідомленні з посиланням на далегата.

Домовленість стала першою такою угодою між двома сторонами за останні 15 років і була досягнута через два тижні після того, як ОПЕК домовився скоротити власний видобуток на 1,2 млн барелів на день, додав делегат.

Як зазначається, поки незрозуміло, чи буде таке скорочення у країн, що не входять в ОПЕК, з природним спадом, наприклад Мексика, або зі справжнім скороченням виробництва. Казахстан приєднається, сказав делегат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: